Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZooParc Overloon

Brabantse dierentuin stopt giraffen en apen bij elkaar in nieuw verblijf

16-02-2017, 20.52 uur

De Brabantse dierentuin ZooParc Overloon komt met een opvallende combinatie. Nog voor de zomer wordt er een nieuw gebied ontwikkeld waar giraffen en apen met elkaar samenleven.

Volgens het dierenpark is het uniek dat beide soorten een verblijf gaan delen. "Dit is niet alleen bijzonder om te zien, maar zo'n verblijf biedt ook een positieve gedragsverrijking voor de dieren", staat in een persbericht.

Aan de rand van de uitgestrekte vlakte komt een grote bus te staan waar hapjes en drankjes worden verkocht. Ook de giraffen komen daar aan hun trekken: op het dak wordt een voederplek gecreëerd.

In maart wordt gestart met de werkzaamheden. Nog voor de zomervakantie moet de uitbreiding zijn afgerond. Beide diersoorten - giraffen en Brazzameerkatten - worden in het wild bedreigd. Ze zijn onderdeel van een Europees fokprogramma dat helpt om de soorten te beschermen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer ZooParc Overloon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be