Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Attractie uit Land van Ooit maakt comeback

15-02-2017, 18.13 uur

Goed nieuws voor iedereen die heimwee heeft naar Het Land van Ooit. Een bekende attractie uit het gesloten themapark krijgt binnenkort een tweede leven. De poppenshow Oram Doram Doridam wordt opnieuw opgebouwd in het nieuwe Attractiepark Rotterdam, dat naar verwachting in 2018 opengaat.

Bij Oram Doram Doridam vertelde de Luie Lakei het verhaal van de Graaf en Gravin van Ooit. De computergestuurde poppenvoorstelling was ingesproken door Herman van Veen. Voor Attractiepark Rotterdam worden alle figuren en decorstukken opgeknapt.

Er is een nieuw zeventien minuten durend verhaal bedacht, dat gaat over een boerenzoon die wordt uitgehuwelijkt aan de dochter van de koning. Vervolgens moet de jongen een test doen om te bewijzen dat hij slim genoeg is.

Het Land van Ooit ging in 2007 failliet. Inmiddels zijn de meeste attracties en theaters gesloopt. Het gebied is tegenwoordig vrij toegankelijk als wandelpark. Er zijn plannen om op de plek van het voormalige pretpark een groot medisch centrum te bouwen.

Attractiepark Rotterdam komt te liggen op het terrein van een oude verbrandingsoven in Rotterdam-Zuid. De toeristische trekpleister is een initiatief van ondernemer Hennie van der Most.



Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be