Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Indrukwekkend stageproject: Laura (18) restaureert Efteling-beeld

11-02-2017, 15.22 uur

De 18-jarige Laura de Vries heeft een stageplek gevonden waar veel studenten jaloers op zullen zijn. Ze mocht voor de Efteling de afgelopen weken een iconisch beeld restaureren. Dankzij haar inspanningen ziet het beeld 'de Reiziger' bij het Kinderspoor er weer keurig uit.

Het decorstuk van een man die twee koffers draagt was in zeer slechte staat, vertelt De Vries aan Omroep Brabant. "Het beeld was helemaal vergeeld, de huidskleur was bruin geworden en de verf was aan het afbladderen door de zon."

Ze begon met het loskrabben van alle oude verflagen. Daarna schuurde ze het beeld egaal en maakte ze een plan voor de nieuwe kleuren. "Ik ben kleuren gaan zoeken die ook goed bij de omgeving en de andere beelden in de buurt passen."

Na 63 uur werken was de restauratie voltooid. Inmiddels staat de vernieuwde Reiziger weer op zijn plek bij het Kinderspoor in het Ruigrijk. De Vries ontving naast heel veel complimentjes ook een 'goed' als beoordeling.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be