Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Plopsaland op de vingers getikt voor discriminatie tijdens moslimevenement

08-02-2017, 21.40 uur

Plopsaland De Panne krijgt een waarschuwing naar aanleiding van een controversieel moslimevenement. Afgelopen zomer was waterparadijs Plopsaqua een avond lang afgehuurd door een groep moslima's. Tijdens de zwemavond waren mannelijke personeelsleden niet welkom.

Met het 'shariazwemmen' heeft het Vlaamse pretpark inbreuk gemaakt op de discriminatiewet. Die schrijft voor dat er geen onderscheid gemaakt mag worden tussen mannen en vrouwen.

"Plopsaqua moet aanvaarden dat klanten hen niet kunnen vragen door wie ze bediend worden", vertelt arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere aan VTM Nieuws. "Het commerciële belang mag in geen geval boven de wet staan."

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof was zich van geen kwaad bewust."We dachten dat dit mocht omdat het om een privé-evenement ging. We zijn allerminst een discriminerend bedrijf." Hij belooft dat Plopsa zich voortaan aan de regels zal houden.

Als Plopsaland de discriminatiewet opnieuw overtreedt, dan riskeert het attractiepark een fikse boete of zelfs een vervolging.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be