Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Klassieke Efteling-rupsbaan zo goed als nieuw na opknapbeurt

09-02-2017, 16.01 uurBeeld: @cindy_ve, @jeroen_twee

De Efteling heeft een veertig jaar oude attractie opgeknapt. Na een onderhoudsbeurt van ruim twee maanden ziet de historische Vlindermolen op het Anton Pieckplein er zo goed als nieuw uit. Alle decoraties bij de rupsbaan zijn de afgelopen maanden opnieuw geschilderd.

Sinds gisteren is de molen uit 1977 weer geopend voor publiek. Het pretpark heeft ook enkele elementen toegevoegd, waaronder nieuwe lampen, nieuwe speakers en een bord met een rijmpje over 'Prikkebeen'.

Mijnheer Prikkebeen is het personage in het midden van de molen, vormgegeven als een mannetje die vlinders vangt met een netje. Het rijmpje gaat als volgt: "Elke dag rent Prikkebeen - springend door de velden heen. Vlinders vangen met zijn net - is zijn allergrootste pret!"

De renovatie van de Vlindermolen stond niet vermeld in het officiële onderhoudsschema van de Efteling.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be