Walibi Holland

Walibi Holland verliest van speeltuin en kinderboerderij

22-02-2017, 16.00 uur | ReactiesFoto: Marijke Klaver

Walibi Holland grijpt naast een anti-rookprijs. Het pretpark was genomineerd voor de 'Rookvrije Generatie Award' in de categorie recreatie, maar kreeg de minste stemmen. Speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen gaat er met de prijs vandoor.

De winnende speeltuin kreeg 161 stemmen. Een theehuis in Bunnik wist 150 steunbetuigingen te verzamelen, gevolgd door een rookvrije kinderboerderij in Roosendaal met 111 stemmen. Walibi kwam niet verder dan 69 stemmen.


ZIE OOK: Walibi Holland genomineerd voor anti-rookprijs

De award is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Het attractiepark was genomineerd omdat roken in wachtrijen er verboden is. Op de website van de prijs wordt echter geklaagd dat Walibi-medewerkers daar nauwelijks tegen optreden. "Dit wordt helemaal niet gehandhaafd", schrijft een oud-personeelslid.

"Er wordt volop gerookt in de wachtrijen en het personeel hoeft daar niks van te zeggen. Walibi heeft bovendien gewoon sigarettenautomaten op het park staan." Een ander laat weten: "Er wordt gewoon gerookt in de rij en waag het eens er wat van te zeggen. Personeel boeit het ook niet. Geen handhaving, geen sancties."

Afgelopen najaar gaf een woordvoerster nog toe dat anti-rookmaatregelen voor Walibi geen prioriteit hebben. "Veel van onze bezoekers zijn tieners", zei ze. "Zij vinden het over het algemeen niet zo erg als leeftijdsgenootjes in hun buurt roken."

ZIE OOK: Efteling gaat rookbeleid binnenkort aanscherpen

Reacties