Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland verliest van speeltuin en kinderboerderij

22-02-2017, 16.00 uur | ReactiesBeeld: Marijke Klaver

Walibi Holland grijpt naast een anti-rookprijs. Het pretpark was genomineerd voor de 'Rookvrije Generatie Award' in de categorie recreatie, maar kreeg de minste stemmen. Speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen gaat er met de prijs vandoor.

De winnende speeltuin kreeg 161 stemmen. Een theehuis in Bunnik wist 150 steunbetuigingen te verzamelen, gevolgd door een rookvrije kinderboerderij in Roosendaal met 111 stemmen. Walibi kwam niet verder dan 69 stemmen.

De award is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Het attractiepark was genomineerd omdat roken in wachtrijen er verboden is. Op de website van de prijs wordt echter geklaagd dat Walibi-medewerkers daar nauwelijks tegen optreden. "Dit wordt helemaal niet gehandhaafd", schrijft een oud-personeelslid.

"Er wordt volop gerookt in de wachtrijen en het personeel hoeft daar niks van te zeggen. Walibi heeft bovendien gewoon sigarettenautomaten op het park staan." Een ander laat weten: "Er wordt gewoon gerookt in de rij en waag het eens er wat van te zeggen. Personeel boeit het ook niet. Geen handhaving, geen sancties."

Afgelopen najaar gaf een woordvoerster nog toe dat anti-rookmaatregelen voor Walibi geen prioriteit hebben. "Veel van onze bezoekers zijn tieners", zei ze. "Zij vinden het over het algemeen niet zo erg als leeftijdsgenootjes in hun buurt roken."

Meer Walibi Holland
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be