Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Amerikaan bouwt werkend schaalmodel van Python in de Efteling

04-02-2017, 13.57 uur

Een Amerikaanse hobbyist heeft 'onze' Python nagebouwd. Op YouTube zijn beelden verschenen van een indrukwekkende maquette van de beroemde Efteling-achtbaan. Het schaalmodel werkt volledig, inclusief de lift, twee loopings en twee kurkentrekkers.

"Deze creatie toont hoe de rollercoaster eruitzag bij de opening in 1981", schrijft de maker. "Het is voor het eerst dat ik een achtbaan van buiten de Verenigde Staten nabouw. Daarom koos ik voor deze historische stalen coaster."

Begin jaren tachtig was de Python een van de spectaculairste achtbanen van Europa. In 2016 bestond de iconische attractie 35 jaar. Komend voorjaar wordt een groot deel van de baan vervangen.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be