Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling treft maatregelen na kerstboombrand

30-01-2017, 16.34 uur

De Efteling heeft maatregelen genomen na de brand van afgelopen weekend. Op het plein bij Carnaval Festival vlogen zaterdagochtend drie kerstbomen naast een kampvuur in de fik. De afgelopen dagen zijn op meerdere plekken kerstbomen verplaatst om herhaling te voorkomen.

Dat bevestigt een woordvoerder aan NU.nl. "We hebben het vermoeden dat de harde wind ervoor heeft gezorgd dat een klein vlammetje van het kampvuur kon overslaan op de kerstbomen. De bomen die te dichtbij het vuur stonden, hebben we uit voorzorg wat verder weg gezet."

Vanwege de harde wind zorgen Efteling-medewerkers ervoor dat de winterse kampvuren laag blijven. De kerstbomen met nepsneeuw zijn geïmpregneerd om te voorkomen dat ze vlam vatten. "Ze waren wat droger geworden door de vorst van de afgelopen periode", aldus de voorlichter.

Bij de brand vielen geen gewonden. Het kampvuur bij Carnaval Festival en Vogel Rok blijft uit. De Winter Efteling duurt tot en met dinsdag.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be