Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Oplichters kopen voor 200.000 euro aan sieraden met vals Disney-geld

27-01-2017, 18.31 uur

Drie Franse oplichters hebben het voor elkaar gekregen om sieraden te betalen met nepgeld uit Disneyland. De fraudeurs kochten enkele jaren geleden voor 200.000 euro aan juwelen bij een Duits echtpaar. Ze betaalden met valse Disney Dollars: biljetten speciaal gemaakt voor de Disney-pretparken.

De briefjes kwamen uit het kopieerapparaat, maar het echtpaar had in eerste instantie niks door. Vervolgens hebben de criminelen de sieraden voor 16.000 euro doorverkocht. Ze konden gepakt worden dankzij vingerafdrukken die ze hadden achtergelaten.

Deze week werden de drie veroordeeld tot celstraffen van negen tot achttien maanden. De zwendelaars kregen echter geen straf voor het verspreiden van vals geld. Volgens de rechter kan iedereen met een beetje verstand zien dat Disney Dollars geen wettig betaalmiddel zijn.

Disney Dollars werden in de jaren tachtig geïntroduceerd in de Amerikaanse Disney-parken. Sinds mei 2016 worden de biljetten niet meer uitgegeven. Bezoekers kunnen oude briefjes nog wel blijven inleveren.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be