Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

Twijfels over financiële steun aan nieuw Limburgs megapretpark

26-01-2017, 06.00 uur

De kans is klein dat de provincie Limburg gaat meebetalen aan de bouw van een nieuw mega-attractiepark. Voor de realisatie van het immense pretpark Nature Wonder World in Zuid-Limburg is naar verwachting 727 miljoen euro nodig. Het provinciebestuur lijkt echter weinig vertrouwen te hebben in het project.

Er wordt al zeven jaar gewerkt aan een plan voor een gigantisch themapark in Brunssum. Initiatiefnemer Jean Gelissen hoopt op een flinke financiële injectie van de provincie, maar binnen de coalitie is daar "onvoldoende draagvlak" voor, weet dagblad De Limburger.

De eerste voortekenen zijn niet best. Vorige week zouden de Provinciale Staten worden bijgepraat, maar de sessie - die afgelopen zomer al werd aangekondigd - is op het laatste moment afgeblazen. Geen goed teken, vindt SP-voorman Bram Schaminée. "Het wil blijkbaar niet vlotten. We zullen zien of van uitstel afstel komt."

Volgens PvdA-gedeputeerde Eric Geurts deugt het businessplan nog niet. "Het heeft geen zin om een discussie te gaan voeren over een plan dat nog niet haalbaar is." Ger Koopmans (CDA) zegt dat er "nog ongekend veel vragen zijn".

Miljonair Gelissen, ook eigenaar van het Noord-Limburgse attractiepark Toverland, verwacht dat er binnen een paar maanden duidelijkheid komt over de financiële haalbaarheid van Nature Wonder World. "De overheid heb ik nodig. Die meekrijgen, dat kost tijd. Ik denk dat we een goede kans maken, maar het kan ook niet doorgaan."

Nature Wonder World moet jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers trekken. Gelissen hoopt op een opening in 2022. Naast een attractiepark met drie themagebieden omvat het plan ook een groot uitgaanscentrum, twee hotels en een overdekt waterpark.

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be