Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Plopsaland-eigenaar Studio 100 haalt tientallen nieuwe tv-series binnen

26-01-2017, 14.11 uur | Reacties

Plopsaland kan binnenkort een hoop nieuwe bewoners verwelkomen. Studio 100, de eigenaar van de Plopsa-parken, wordt hoofdaandeelhouder van een distributeur van tientallen populaire kinderseries. De overname biedt veel mogelijkheden voor nieuwe shows en attracties in de Plopsa-pretparken.

De Duitse distributeur M4E is bekend van titels als Nijntje, Mia and Me, Winx Club, Tip de Muis, Coco en Jappe, Boes, Lizzy McGuire, Pinkeltje en Wissper. Studio 100 krijgt 68 procent van het bedrijf in handen. Personages uit de tv-series kunnen op termijn opduiken in de vijf Plopsa-parken in België, Nederland en Duitsland.

De series van M4E worden in ruim 150 landen uitgezonden. "Dit is écht een volgende stap in onze internationalisering", vertelt Studio 100-baas Hans Bourlon. "We bieden straks een veel groter entertainmentaanbod. Bovendien kunnen we het aanbod verder uitbreiden door meer tekenfilms te gaan maken."

In 2008 nam Studio 100 al EM. Entertainment over. Sindsdien beschikt de Vlaamse mediareus over de rechten van onder andere Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi en Pippi Langkous.

De figuren uit de animatieserie Mia and Me waren eerder te vinden in het overdekte pretpark Yumble in Roermond, in de vorm van een interactieve 3D-darkride. In 2015 ging het attractiepark vier maanden na de opening failliet.

Meer Plopsa Group
Reacties