Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

'Disneyland Paris brengt eerbetoon aan overleden Star Wars-actrice'

22-01-2017, 14.19 uur

De nieuwe Star Wars-show A Galactic Celebration in Disneyland Paris is een eerbetoon aan de onlangs overleden actrice Carrie Fisher. Dat zegt showregisseur Aurelien Berda in een interview. Fisher, die in de Star Wars-films de rol van prinses Leia speelde, stierf op 27 december.

De voorstelling bestaat uit videoprojecties op de gevel van Disney's Tower of Terror. "Natuurlijk kunnen we Carrie Fisher niet missen in de projecties", vertelt regisseur Berda aan het AD. Hij was naar eigen zeggen zeer bedroefd toen hij eind december hoorde dat ze was overleden.

"Je hebt een jaar lang iedere dag met iemand gewerkt, niet direct met haar maar wel met de rol. We zien haar in de films en op de fragmenten die we uitkiezen. We waren allemaal erg verdrietig door het droevige nieuws."

Ook toeschouwers worden erdoor geraakt, merkt Berda. "Elke keer dat je prinses Leia op de Tower of Terror ziet, gaat er een golf van emotie door het publiek. Je merkt hoe emotioneel de bezoekers zijn. En wij zijn dat ook."

Star Wars: A Galactic Celebration wordt tot en met 26 maart dagelijks opgevoerd in het Walt Disney Studios Park. De show is onderdeel van het Star Wars-festival Season of the Force.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be