Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Efteling kwam afspraken niet na', zeggen teleurgestelde bouwers van kerststal

12-01-2017, 09.34 uur

De bouwers van een grote kerststal in Den Bosch zijn teleurgesteld in de Efteling. Het pretpark had beloofd om afgelopen jaar te helpen bij de realisatie van de beroemde Bossche kerststal in de Sint-Janskathedraal. Maar volgens de organisatie kwam de Efteling gemaakte afspraken niet na.

"In de beginfase is afgesproken dat ontwerpers van de Efteling bij de bouw zouden komen kijken voor adviezen", vertelt coördinator Frans Sluijter aan Omroep Brabant. "Ondanks die afspraken hebben we nooit iemand gezien en dat vinden we heel erg jammer. De beloofde ondersteuning is er nooit gekomen."

De Efteling adviseerde de makers van de kerststal over belichting, de opstelling van de figuren en de doorstroming van bezoekers. Sluijter: "Wat we echt jammer vinden is dat ze de techniek om poppen te laten bewegen niet met ons wilden delen, dat is blijkbaar bedrijfsgeheim."

Daarom moesten de bouwers zelf een manier bedenken om Jozef en Maria te laten bewegen. Dat pakte niet goed uit: Jozef maakte zo veel krakende geluiden dat het leek alsof hij elk moment uit elkaar kon vallen. "We hebben Jozef op een gegeven moment ook uitgezet."

De coördinator weet niet of de samenwerking met het park voor herhaling vatbaar is. "Da's nog maar de vraag." Volgens de organisatie trok de kerststal, die te zien is tot eind januari, tot nu toe al 100.000 belangstellenden.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be