Attractiepark Toverland

Video: bekijk een voorproefje op de nieuwe wing coaster in Toverland

18-01-2017, 20.30 uur | Reacties

Benieuwd naar de nieuwe wing coaster van Toverland? Dankzij een video van fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M) is nu alvast te zien wat we volgend jaar kunnen verwachten in het Limburgse pretpark. Het filmpje toont onride- en offride-beelden van verschillende internationale wing coasters.

Looopings kon vanmiddag melden dat Toverland een sensationele wing coaster gaat bouwen. Het attractiepark bevestigt het verrassende nieuws nog niet. "We zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor 2018", zegt een woordvoerster in een reactie.


ZIE OOK: Gigantische nieuwe achtbaan in Toverland: Limburgs pretpark bouwt spectaculaire wing coaster

In de productvideo van B&M komen achtereenvolgens drie verschillende modellen voorbij: GateKeeper in het Amerikaanse pretpark Cedar Point (2013), Raptor in het Italiaanse Gardaland (2011) en X-Flight in Six Flags Great America (2012). De versie in Toverland opent in het zomerseizoen van 2018.

In een wing coaster hangen passagiers in 'floorless' zitjes naast de baan. Het attractietype staat bekend om wisselende hoge en lage snelheden en meerdere inversies. Ook worden de banen vaak gekenmerkt door zogeheten 'near-miss'-elementen, waarbij karretjes rakelings langs decoraties vliegen.ZIE OOK: Toverland bevestigt: nieuw themagebied met attracties in 2018

Reacties