Disneyland Paris

Space Mountain: Mission 2 in Disneyland Paris zondag voor het laatst open

03-01-2017, 21:30 uur | Reacties

Wie nog een laatste ritje wil maken in Space Mountain: Mission 2 moet er snel bij zijn. De overdekte achtbaan in Disneyland Paris is op zondag 8 januari voor de laatste keer geopend. Daarna wordt de rollercoaster omgebouwd tot een Star Wars-attractie met de naam Hyperspace Mountain.

De baan zelf blijft intact. Wel komen er nieuwe treinen en speciale effecten, waaronder videoprojecties. Ook de muziek wordt aangepast. De werkzaamheden nemen zo'n vier maanden in beslag. Naar verwachting gaat Hyperspace Mountain in mei open.

ZIE OOK: Nederlander krijgt kijkje achter de schermen van Space Mountain in Disneyland Paris

De attractie opende in 1995 als Space Mountain: De la Terre à la Lune, met decoraties gebaseerd op het gelijknamige boek van de Franse sciencefictionschrijver Jules Verne. Tien jaar later werd 'Mission 2' geïntroduceerd. Het Victoriaanse thema maakte toen plaats voor neonverlichting en dancemuziek.

Het is onduidelijk hoelang het nieuwe Star Wars-thema blijft. Officieel is Hyperspace Mountain geen tijdelijke maar een blijvende toevoeging.

In 2015 was Space Mountain al een half jaar dicht voor een onderhoudsbeurt. De belangrijkste wijziging was toen de toevoeging van een single riders-wachtrij. De afgelopen maanden werd de buitenkant van het complex opnieuw geverfd.

ZIE OOK: Space Mountain in Disneyland Paris wordt Star Wars-attractie

Reacties