Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Wachtrij van Efteling-achtbaan Baron 1898 schiet niet op: capaciteit bijna gehalveerd

22-01-2017, 18.00 uurBeeld: Lisa van der Drift

Efteling-bezoekers staan 's winters veel langer in de rij voor achtbaan Baron 1898 dan de bedoeling is. De beoogde capaciteit van de dive coaster wordt in de koude wintermaanden bij lange na niet gehaald. Dat blijkt uit onderzoek van Looopings.

Volgens het pretpark kunnen er ongeveer duizend mensen per uur een ritje maken in de Baron. In de praktijk zijn dat er op drukke winterse dagen slechts 602 per uur. Gemiddeld vertrekt er elke 2:48 minuten een trein met achttien passagiers.

's Winters ontstaat vaak extra oponthoud in het station. Inzittenden moeten voor aanvang van de rit hun mutsen en sjaals afdoen en opbergen. Mede daardoor wordt de rij bijna 40 procent langer. Bijkomend nadeel is dat de borden met vaste tijdsaanduidingen in de rij, gebaseerd op de originele streefcapaciteit, niet meer kloppen.

Baron 1898 opende anderhalf jaar geleden. Waaghalzen maken een vrije val van 37,5 meter, met een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur. De achtbaan gaat twee keer over de kop. In korte tijd ontpopte de coaster zich tot één van de populairste attracties in de Efteling.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be