Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Bouwvergunning voor 95 meter hoge vrijevaltoren plotseling ingetrokken

16-12-2016, 21.06 uur

De komst van een sensationele nieuwe 'drop tower' gaat mogelijk niet door. Het Zweedse pretpark Gröna Lund wil volgend jaar een vrijevaltoren van bijna honderd meter hoog openen, maar de bouwvergunning is onverwachts ingetrokken.

Twee buurtbewoners dienden een klacht in omdat ze vreesden voor geluidsoverlast, melden Zweedse media. Vervolgens concludeerde een milieucommissie dat er bij de bouwaanvraag te weinig onderzoek is gedaan naar de gevolgen van de attractie voor het milieu.

De directie van het park gaat in beroep tegen die beslissing. Voorlopig gaan de werkzaamheden gewoon door. Een opening in april 2017 zou nog steeds haalbaar zijn.

In de toren van fabrikant Intamin worden bezoekers 95 meter de lucht in getakeld. Vervolgens kantelen de stoelen, waardoor inzittenden recht naar beneden kijken. Daarna vallen passagiers met bijna 90 kilometer per uur de diepte in.

Gröna Lund, gelegen in de hoofdstad Stockholm, is onderdeel van dezelfde groep als het Zweedse pretpark Kolmården. Ook daar heeft men problemen met een bouwvergunning. Een gloednieuwe houten achtbaan van 57 meter hoog moet mogelijk worden afgebroken.

Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be