Phantasialand

Phantasialand weigert vrouw met één arm bij nieuwe achtbaan

08-12-2016, 23:56 uur | Reacties

Een 35-jarige vrouw met één arm is boos op Phantasialand. Achtbaanfan Sandra Gerwing werd onlangs geweigerd bij de nieuwe lanceerachtbaan Taron. Volgens het Duitse pretpark kan haar veiligheid niet gegarandeerd worden, maar de vrouw vindt dat onzin.

Ze noemt de beslissing "onbegrijpelijk". Gerwing mist al vanaf haar geboorte haar rechter onderarm. In achtbanen heeft ze daar nooit problemen mee gehad, tot nu. "Want ik zou me niet vast kunnen houden aan de beugel", vertelt ze aan een regionale krant. "En al die mensen die hun handen omhoog houden dan?"


ZIE OOK: Ophef over gewaagde actiefoto met blote borsten in Phantasialand

Van een medewerker kreeg de vrouw te horen dat er nieuwe regels gelden, maar een parkmanager van Phantasialand spreekt die uitleg nu tegen. "De veiligheidseisen verschillen per attractie", zegt hij. Hij benadrukt dat gehandicapten korting krijgen op de entreeprijs.

Gerwing voelt zich enorm benadeeld. "Op deze manier wordt mij een stuk plezier afgenomen", klaagt ze. "Ik kan erg genieten van achtbanen." Na het incident vertrok ze meteen naar huis. Het attractiepark blijft erbij dat het personeel juist heeft gehandeld.

ZIE OOK: Vrouw (33) met één hand weggestuurd bij beruchte achtbaan The Smiler

Reacties