Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand weigert vrouw met één arm bij nieuwe achtbaan

08-12-2016, 23.56 uur

Een 35-jarige vrouw met één arm is boos op Phantasialand. Achtbaanfan Sandra Gerwing werd onlangs geweigerd bij de nieuwe lanceerachtbaan Taron. Volgens het Duitse pretpark kan haar veiligheid niet gegarandeerd worden, maar de vrouw vindt dat onzin.

Ze noemt de beslissing "onbegrijpelijk". Gerwing mist al vanaf haar geboorte haar rechter onderarm. In achtbanen heeft ze daar nooit problemen mee gehad, tot nu. "Want ik zou me niet vast kunnen houden aan de beugel", vertelt ze aan een regionale krant. "En al die mensen die hun handen omhoog houden dan?"

Van een medewerker kreeg de vrouw te horen dat er nieuwe regels gelden, maar een parkmanager van Phantasialand spreekt die uitleg nu tegen. "De veiligheidseisen verschillen per attractie", zegt hij. Hij benadrukt dat gehandicapten korting krijgen op de entreeprijs.

Gerwing voelt zich enorm benadeeld. "Op deze manier wordt mij een stuk plezier afgenomen", klaagt ze. "Ik kan erg genieten van achtbanen." Na het incident vertrok ze meteen naar huis. Het attractiepark blijft erbij dat het personeel juist heeft gehandeld.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be