Attractiepark Toverland

Vakbond wil ondernemingsraad voor personeel Toverland

09-12-2016, 12:18 uur | Reacties

Het Limburgse attractiepark Toverland blijkt geen eigen ondernemingsraad te hebben, terwijl dat wel wettelijk verplicht is. Op aanraden van vakbond FNV Recreatie is men bezig om daar verandering in te brengen.

Een ondernemingsraad (or) is een inspraakorgaan binnen een bedrijf, bestaand uit werknemers die met het management overleggen over het beleid en de personeelsbelangen. In Nederland is een or verplicht voor bedrijven met vijftig of meer medewerkers. Toverland heeft ongeveer zeshonderd man in dienst.


ZIE OOK: Frisse wind door Toverland: directeur en twee managers weg

FNV Recreatie vindt het daarom hoog tijd voor een or, vertelt sectorbestuurder Johan Bijlsma aan Looopings. "We hebben meerdere gesprekken gehad en zijn druk bezig om afspraken te maken. Het loopt voorspoedig."

Het pretpark heeft al wel jarenlang een personeelsvertegenwoordiging, waarbij medewerkers uitgebreide bevoegdheden hebben. "Maar dat is voor ons niet genoeg", zegt de vakbondsman. "Wij pleiten bijvoorbeeld ook voor adviesrecht voor het personeel."

Toverland bevestigt dat er goed contact is tussen beide partijen. De ondernemingsraad zou volgend voorjaar van de grond kunnen komen. Bijlsma: "Er moeten bijeenkomsten plaatsvinden en mensen moeten zich kandidaat stellen. Dat heb je niet van de ene op de andere dag geregeld."

ZIE OOK: Uitbreidingsplannen Toverland goedgekeurd

Reacties