Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Pools pretpark kiest voor hoogste en snelste mega coaster van Europa

27-11-2016, 21.33 uur

Rollercoasterfreaks moeten naar Polen. Het Poolse pretpark Energylandia opent in 2018 de hoogste en snelste mega coaster van Europa. De baan wordt zo'n tachtig meter hoog, met een topsnelheid van 140 kilometer per uur.

Energylandia twijfelde in eerste instantie tussen twee vergelijkbare achtbanen van de fabrikanten Vekoma en Intamin. Fans mochten de afgelopen weken via Facebook hun stem laten horen. Het concept van het Zwitserse bedrijf Intamin bleek het populairst.

De nog naamloze attractie bevat een vrije val van 85 graden, een ondergrondse tunnel, een reeks scherpe bochten en heuvels, heftige g-krachten en een splash-effect. Op YouTube staat een animatievideo van de rit.

De hoogste en snelste mega coaster van Europa is nu nog Shambhala (2012) in het Spaanse PortAventura World, met een val van 78 meter en een maximumsnelheid van 134 kilometer per uur. Het pretparkresort opent komend voorjaar de hoogste en snelste achtbaan van Europa. Die is 112 meter hoog en gaat 180 kilometer per uur.

Energylandia ontpopt zich langzaam maar zeker tot een mekka voor pretparkliefhebbers. Volgend jaar openen er maar liefst negentien nieuwe attracties.Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be