Energylandia

Pools pretpark kiest voor hoogste en snelste mega coaster van Europa

27-11-2016, 21:33 uur | Reacties

Rollercoasterfreaks moeten naar Polen. Het Poolse pretpark Energylandia opent in 2018 de hoogste en snelste mega coaster van Europa. De baan wordt zo'n tachtig meter hoog, met een topsnelheid van 140 kilometer per uur.

Energylandia twijfelde in eerste instantie tussen twee vergelijkbare achtbanen van de fabrikanten Vekoma en Intamin. Fans mochten de afgelopen weken via Facebook hun stem laten horen. Het concept van het Zwitserse bedrijf Intamin bleek het populairst.


ZIE OOK: Pretpark vraagt fans om hulp: 'Welke achtbaan moeten we bouwen?'

De nog naamloze attractie bevat een vrije val van 85 graden, een ondergrondse tunnel, een reeks scherpe bochten en heuvels, heftige g-krachten en een splash-effect. Op YouTube staat een animatievideo van de rit.

De hoogste en snelste mega coaster van Europa is nu nog Shambhala (2012) in het Spaanse PortAventura World, met een val van 78 meter en een maximumsnelheid van 134 kilometer per uur. Het pretparkresort opent komend voorjaar de hoogste en snelste achtbaan van Europa. Die is 112 meter hoog en gaat 180 kilometer per uur.

Energylandia ontpopt zich langzaam maar zeker tot een mekka voor pretparkliefhebbers. Volgend jaar openen er maar liefst negentien nieuwe attracties.ZIE OOK: Pretpark pakt uit: volgend jaar negentien nieuwe attracties

Reacties