Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris nu enige Disney-resort ter wereld zonder uitbreidingsplannen

23-11-2016, 12.49 uur | Reacties

Een twijfelachtige eer voor Disneyland Paris: de Franse trekpleister is sinds gisteren het enige Disney-resort ter wereld zonder grote uitbreidingsplannen. Alle andere Disney-locaties op de planeet zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe themagebieden met nieuwe attracties.

Zo wordt in het originele Amerikaanse Disneyland Resort in Californië gewerkt aan themagebied Star Wars Land. Walt Disney World Resort in Florida steekt bakken met geld in drie nieuwe themadelen: Pandora: The World of Avatar, Toy Story Land en Star Wars Land.

Tokyo Disney Resort (Japan) plant meerdere grote attracties: vliegsimulator Soarin', een darkride rond Beauty and the Beast en een attractie die draait om animatiefilm Big Hero 6. Er zijn ook ontwerpen verschenen van themazones rond Frozen, Beauty and the Beast en Alice in Wonderland.

Shanghai Disney Resort (China) ging pas afgelopen zomer open, maar heeft nu alweer een uitbreiding aangekondigd: in 2018 opent Toy Story Land.

Gisteren werd bekend dat ook Hong Kong Disneyland niet wordt overgeslagen. Het tien jaar oude resort krijgt een make-over van maar liefst 1,4 miljard dollar, waarbij onder meer het beroemde Disney-kasteel wordt getransformeerd. Verder komen er themagebieden rond Frozen en Marvel.

Disneyland Paris heeft tot nu toe alleen een nieuwe parade en een vernieuwde avondshow aangekondigd, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan. Daarnaast worden vliegsimulator Star Tours en achtbaan Space Mountain in 2017 vernieuwd. Het afgelopen jaar leed Disneyland Paris 858 miljoen euro verlies. De bezoekersaantallen daalden met 10 procent.

Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be