Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

'In 2017 duidelijkheid over megapretpark in Zuid-Limburg'

18-11-2016, 15.19 uur

Volgend jaar moet definitief duidelijk worden of megapretpark Nature Wonder World in Zuid-Limburg daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Initiatiefnemer Jean Gelissen wil in 2017 definitief een knoop doorhakken over zijn droomproject. Dat vertelt hij in een interview.

Gelissen is al tien jaar bezig met Nature Wonder World. "Ik wil niet het gevoel krijgen dat ik ermee blijf rondzeulen", zei hij in een talkshow op de regionale zender L1. "Voor mezelf is dat moment volgend jaar. Dan moet ik kunnen zeggen: ja, het wordt gefinancierd en we gaan door."

Het plan voor het gigantische attractiepark is al meermaals aangepast. Eigenlijk had jaren geleden al duidelijk moeten zijn of het project er zou komen. Het huidige concept - kosten: 727 miljoen euro - bestaat uit een pretpark met drie themagebieden, een uitgaanscentrum, twee hotels en een overdekt waterpark. Dat zou goed moeten zijn voor ruim twee miljoen bezoekers per jaar.

Gelissen, bekend als de eigenaar van het Noord-Limburgse attractiepark Toverland, houdt er rekening mee dat de financiering mogelijk niet rondkomt. "Uiteindelijk moet je dan een keer tegen elkaar zeggen: al die manschappen die hieraan werken, kosten elke dag te veel geld."

Als Nature Wonder World wél van de grond komt, is er nog twee jaar nodig voor voorbereidingen. Pas daarna begint het fysieke bouwproces. Gelissen houdt rekening met een opening in 2022.

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be