Energylandia

Pretpark pakt uit: volgend jaar negentien nieuwe attracties

08-11-2016, 13.20 uur | Reacties

Het Poolse pretpark Energylandia houdt van uitpakken. In 2017 openen er maar liefst negentien nieuwe attracties, waaronder een waterachtbaan en een boomerang coaster. Daarnaast komt er een nieuwe hoofdingang, in de vorm van een groot kasteel.

Belangrijkste toevoeging wordt de enorme water coaster Speed, gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin. Energylandia spreekt over "de snelste en hoogste waterachtbaan ter wereld", met een hoogte van zestig meter en een topsnelheid van 110 kilometer per uur.


ZIE OOK: Pretpark vraagt fans om hulp: 'Welke achtbaan moeten we bouwen?'

Daarnaast presenteert Energylandia onder andere een enorme wildwaterbaan met de naam Jungle Adventure, de waterbaan Anaconda en een 25 meter hoge family boomerang coaster.

Het attractie-aanbod wordt verder aangevuld met een boottochtje in een Vikingdorp en een groot aantal kinderattracties. Voorbeelden zijn een kinderachtbaan, een schommelschip, een monorail, draaimolens en een reuzenrad.

Energylandia gaat weer open op 17 april 2017. Ook in 2018 zitten de Polen niet stil: er worden nu al plannen gemaakt voor de bouw van een indrukwekkende mega coaster.

ZIE OOK: Spectaculaire lanceerachtbaan Formula maakt testritjes

Reacties