Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Stilte rond actiegroep tegen racisme in de Efteling

22-11-2016, 13.30 uur

Het is opvallend stil rond de actiegroep die afgelopen zomer klaagde over racisme in de Efteling. Er zou een gesprek komen met de directie van het pretpark, maar tot nu toe horen we niets over de voortgang.

Antiracismeclub Stop Oppressive Stereotypes protesteerde in juli tegen "onderdrukkende stereotyperingen" in de Efteling-attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. Vervolgens nodigde het attractiepark de klagers uit voor een overleg. "We horen graag wat de pijnpunten zijn", zei een voorlichter.

Het gesprek zou in de zomer plaatsvinden. De Efteling wil echter niet zeggen of de actiegroep al langs is geweest. "Wij zijn in goed contact met hen", is het enige dat een woordvoerster kwijt wil.

Ook op de social media-pagina's van Stop Oppressive Stereotypes is het stil. Deze maand verscheen er één Facebook-berichtje. Op Twitter is al een maand niets gezegd. Afgelopen najaar ging de actiegroep nog tekeer tegen Looopings. Redacteuren werden "cowboyjournalisten met racistische motieven" genoemd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be