Efteling

Stilte rond actiegroep tegen racisme in de Efteling

22-11-2016, 13.30 uur | Reacties

Het is opvallend stil rond de actiegroep die afgelopen zomer klaagde over racisme in de Efteling. Er zou een gesprek komen met de directie van het pretpark, maar tot nu toe horen we niets over de voortgang.

Antiracismeclub Stop Oppressive Stereotypes protesteerde in juli tegen "onderdrukkende stereotyperingen" in de Efteling-attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. Vervolgens nodigde het attractiepark de klagers uit voor een overleg. "We horen graag wat de pijnpunten zijn", zei een voorlichter.


ZIE OOK: Efteling wil in gesprek met actiegroep na klachten over racistische attracties

Het gesprek zou in de zomer plaatsvinden. De Efteling wil echter niet zeggen of de actiegroep al langs is geweest. "Wij zijn in goed contact met hen", is het enige dat een woordvoerster kwijt wil.

Ook op de social media-pagina's van Stop Oppressive Stereotypes is het stil. Deze maand verscheen er één Facebook-berichtje. Op Twitter is al een maand niets gezegd. Afgelopen najaar ging de actiegroep nog tekeer tegen Looopings. Redacteuren werden "cowboyjournalisten met racistische motieven" genoemd.

ZIE OOK: Gesprek tussen Efteling en actiegroep tegen racisme gaat door

Reacties