Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Zeven jongeren vervolgd voor vernielingen in dierentuin

04-11-2016, 10.35 uur

Zeven jongeren worden vervolgd voor het slopen van het oude Dierenpark Emmen. In mei richtte een groep raddraaiers een groot aantal vernielingen aan in de gesloten dierentuin. De minderjarige verdachten moeten zich eind deze maand verantwoorden voor de kinderrechter.

Op 17 mei werden wasbakken kapotgeslagen, ruiten ingegooid, brandblussers leeggespoten, deuren ingetrapt en vitrines vernield. Ook is er met graffiti gespoten. De daders plaatsten zelf beelden van hun acties op Snapchat.

Een onderzoeksteam heeft al het beeldmateriaal geanalyseerd, samen met tientallen tips die waren binnengekomen. Vervolgens konden in totaal 22 verdachten tussen 13 en 20 jaar oud worden opgespoord.

Zeven van hen worden verdacht van openlijk geweld of medeplegen vernieling. In totaal is er voor 103.000 euro aan schade aangericht. Er wordt nog bekeken wie de schade moet vergoeden.

Het oude dierenpark, dat eind vorig jaar werd gesloten, is tegenwoordig eigendom van de gemeente Emmen. Even verderop opende dit jaar de nieuwe dierentuin Wildlands.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be