Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Nieuwe achtbaan Walibi wordt 'bizar en uniek'

27-10-2016, 20.46 uur

De nieuwe achtbaan die Walibi Holland in 2019 gaat openen, wordt "heel bizar en uniek". Dat vertelt directrice Mascha van Till. "Het wordt een achtbaan die je nog niet in Europa tegenkomt", zegt ze.

Binnenkort gaat Van Till een rollercoaster van hetzelfde type testen in een pretpark buiten Europa. Ze wil niet zeggen om wat voor soort achtbaan het gaat. "En hoewel ik erg van achtbanen houd, zie ik er wel tegenop."

Walibi wil per se een achtbaan bouwen die bijzonder is. "We bekijken: wat heeft Walibi op dit moment, wat ontbreekt er, wat overstijgt de banen in ons eigen park?", aldus Van Till in gesprek met BNR Nieuwsradio. Daarom houdt ze de concurrentie naar eigen zeggen scherp in de gaten.

De nieuwe achtbaan is bedoeld voor tieners en jongvolwassenen. De handtekeningen staan nog niet op papier. Toch heeft de directrice vertrouwen in een goede afloop. "Het is nog niet definitief besloten wat het wordt, maar ik denk dat het aardig deze kant op gaat."

Dit jaar opende Walibi de coaster Lost Gravity van fabrikant Mack Rides. Het was de eerste nieuwe achtbaan in veertien jaar, sinds de komst van de Goliath in 2002.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be