Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gaat rookbeleid binnenkort aanscherpen

20-10-2016, 17.27 uur

Het rookbeleid van de Efteling wordt aangescherpt. Binnen afzienbare tijd komen er strengere regels voor bezoekers die willen roken in het pretpark. Dat bevestigt een woordvoerster van de Efteling tegenover Looopings.

"Het past bij de maatschappelijke trend", zegt ze. Op dit moment mogen Efteling-bezoekers nog overal roken, met uitzondering van overdekte ruimtes. Veel niet-rokers pleiten voor een rookverbod in de buitenwachtrijen, waar gasten dicht op elkaar staan.

"Hoe we het precies gaan aanpakken, moet nog besloten worden", aldus de voorlichtster. "Maar dat het beleid strenger wordt, is een feit." Wanneer de nieuwe regels gaan gelden, is nog niet bekend. "Het zal in ieder geval geen jaren duren."

Deze week ontstond veel ophef naar aanleiding van een heftige Facebook-discussie over roken in de Efteling. Een vrouw die klaagde over rokers in het park, kreeg vele honderden boze reacties over zich heen.

Eerder dit jaar besloten de Belgische pretparken gezamenlijk om de regels omtrent roken aan te scherpen. Dat gebeurde naar aanleiding van een oproep van belangenorganisatie Kom op tegen Kanker. Disneyland Paris hanteert al langer een algeheel rookverbod. Wie daar toch wil roken, wordt naar speciale afgelegen rookruimtes gestuurd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be