Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Capaciteit van nieuwe Efteling-attractie Symbolica bekend

12-10-2016, 13.44 uurBeeld: @cindy_ve

Hoe lang worden de wachtrijen bij de nieuwe Efteling-attractie Symbolica? Looopings kan als eerste melden hoeveel bezoekers per uur een ritje kunnen maken in de overdekte familieattractie. De Efteling gaat uit van een theoretische capaciteit van 1400 personen per uur, melden ingewijden.

Naar verwachting vertrekken er iedere 46 seconden drie karretjes, elk voor maximaal zes personen. Het in- en uitstapstation zijn van elkaar gescheiden. Dat moet het instappen vergemakkelijken. Er rijden tegelijkertijd 34 karretjes door de attractie.

Symbolica wordt onderverdeeld in drie interactieve routes. Voordat de rit begint, moeten bezoekers wachten in een aparte voorshow. Er komt ook een single riders-rij om lege plekken in de karretjes op te vullen. De wachtrij komt voor en naast het gebouw te liggen, grotendeels in de openlucht.

De capaciteit van 1400 personen per uur is minder dan bijvoorbeeld Droomvlucht (1700) en Fata Morgana (1800), maar meer dan achtbaan Baron 1898. In de vorig jaar geopende dive coaster kunnen elk uur zo'n duizend mensen een ritje maken.

De bouw van het 'Paleis der Fantasie' kost 35 miljoen euro. Het Limburgse bedrijf ETF Ride Systems levert het transportsysteem. De opening van Symbolica vindt plaats in het zomerseizoen van 2017.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be