Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlanders bouwen mee aan enorm reuzenrad in New York

06-10-2016, 21.14 uur | Reacties

Een gigantisch nieuw reuzenrad in New York krijgt een Nederlands tintje. Meerdere Nederlandse firma's werken mee aan de bouw van het 190 meter hoge 'New York Wheel', het op een na hoogste reuzenrad ter wereld.

Bedrijven als Mammoet, VDL, Huisman Equipment en Philips dragen hun steentje bij. De trekpleister gaat de skyline van New York voorgoed veranderen, weet directeur Rich Marin. "Het project is iconisch en uniek tegelijk", vertelt hij in De Telegraaf. "En dat met hulp van jullie Nederlanders."

De attractie, met uitzicht op de wolkenkrabbers van Manhattan, komt te liggen op Staten Island. Marin: "We vragen de Nederlanders niet alleen omdat we ze zo aardig vinden. Nee, we willen hier vakwerk en het beste van de wereld."

Vervoersbedrijf Mammoet heeft de pijlers voor het rad al verscheept naar South Brooklyn. "Het is weer eens wat anders", zegt Michiel Smetsers van Mammoet. "Meestal zitten we ergens bij afgelegen olieraffinaderijen. Nu in een wereldstad met uitzicht op het Vrijheidsbeeld."

De 36 capsules van het rad worden gebouwd door VDL. In elke cabine kunnen veertig mensen tegelijk. In het voorjaar van 2018 moet de attractie af zijn.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be