Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Man (37) overleden bij bedrijfsongeval in de Efteling

04-10-2016, 17.09 uurBeeld: FPMB Erik Haverhals, Björn Wanten

In de Efteling is dinsdagmiddag een medewerker overleden bij een bedrijfsongeval. Dat gebeurde rond 16.45 uur bij de opbouw van het IJspaleis op de Speelweide, tussen Carnaval Festival en de Stoomcarrousel. Een traumahelikopter en twee ambulances kwamen ter plaatse.

Het slachtoffer is een 37-jarige man uit het Limburgse Kessel, in dienst van een extern bedrijf. Hij raakte zwaargewond toen hij onder de vorken van een heftruck belandde. Een reanimatie mocht niet baten.

Een andere man raakte lichtgewond aan zijn been. Er wordt onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van het ongeluk. Na het incident is de naastgelegen uitkijktoren Pagode gesloten.

"We vinden het verschrikkelijk dat dit ongeval heeft plaatsgevonden", laat het pretpark weten in een officiële reactie. "Onze gedachten gaan uit naar de familie en collega’s van het bedrijf waar deze persoon werkzaam was. Op dit moment richten wij al onze aandacht op de nazorg van de mensen ter plaatse."

Het is niet voor het eerst dat een externe bouwvakker overlijdt in de Efteling. In oktober 2005 kwam een 55-jarige man uit Breda om het leven bij de bouw van De Vliegende Hollander. Hij maakte een fatale val van vier meter toen een dak instortte.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be