Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Unieke beelden: voorloper van nieuwe Efteling-attractie Symbolica

19-09-2016, 09.00 uurBeeld: @themeparknl

De oorspronkelijke plannen voor de nieuwe Efteling-attractie Symbolica zagen er heel anders uit. Eigenlijk zouden bezoekers plaatsnemen op enorme rijdende kantelbare tribunes met 24 zitjes. Fabrikant Vekoma toonde gisteren voor het eerst een prototype van het originele transportsysteem.

De testopstelling werd gepresenteerd tijdens een open dag van de attractiebouwer in het Limburgse Vlodrop, blijkt uit beelden van Themepark.nl. Daarbij was de robotarm voorzien van slechts één zitje. Op een video is goed te zien wat voor bewegingen de karretjes kunnen maken.

De Efteling wilde de voorloper van Symbolica openen in 2012. Toen zou de attractie nog Hartenhof gaan heten. Uiteindelijk is er gekozen voor een ander transportsysteem, met kleine, losse karretjes voor maximaal zes personen. Leverancier is het bedrijf ETF Ride Systems uit Nederweert (Limburg).

Symbolica opent in de zomer van 2017. In de overdekte familieattractie maken bezoekers een interactieve tocht door het 'Paleis der Fantasie', met Efteling-mascotte Pardoes als gastheer.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be