Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Honderden dieren verdwijnen uit Burgers' Zoo

05-09-2016, 23.34 uur

Burgers' Zoo neemt deze week afscheid van honderden dieren. 240 vogels, vissen en schildpadden gaan definitief verhuizen. Ze worden ondergebracht bij collegaparken in heel Europa. De Arnhemse dierentuin spreekt van een "logistieke uitdaging".

Een groot deel van de vogelafdeling in Burgers' Zoo verdwijnt om plaats te maken voor het nieuwe tropische themagebied Burgers' Mangrove, de grootste overdekte mangrove ter wereld. Volgende week start de sloop van de oude dierenverblijven op die locatie.

Biologen zijn maanden bezig geweest om een nieuw onderkomen te vinden voor alle vertrekkende dieren. "Sommige diersoorten zijn zeer gewild bij andere dierentuinen, maar van andere soorten zijn er al veel en is het lastig om voor hen een goede bestemming te vinden", legt een woordvoerder uit.

Een deel van de huidige vogelafdeling blijft bestaan. Daar zijn straks onder andere flamingo’s, monniksgieren, tragopanen, neushoornvogels en incagaaien te zien. De oranje voorhoofdvruchtenduiven en de witoorkatvogels verhuizen naar Burgers' Bush. De roze pelikanen krijgen een heel nieuw verblijf.Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be