Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Vijf tieners gewond afgevoerd na ongeluk met kermisattractie

05-09-2016, 20.40 uur

Vijf tieners zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat ze uit een draaiende kermisattractie vlogen. Dat gebeurde zaterdagavond bij de Move It in de Schotse havenstad Ayr. De slachtoffers liepen gebroken ribben, een gebroken pols en hoofdwonden op.

De attractie van het type tagada bestaat uit een kantelende ronde bak die razendsnel ronddraait. Passagiers zitten met hun rug naar de buitenkant op een lange cirkelvormige bank. Er zijn geen veiligheidsbeugels.

Hoe het incident kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De ride blijft gesloten voor onderzoek. De slachtoffers zijn twee jongens van 16 en 17 jaar en drie meisjes van 14, 15 en 16 jaar.

Er gebeuren vaker ongelukken met tagada's. Deze zomer overleed een 15-jarige jongen toen hij zijn evenwicht verloor en uit de bak viel op de kermis in Italië. Begin dit jaar moest een 11-jarig jongetje afgevoerd worden nadat hij een stroomschok kreeg van een vergelijkbare attractie.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be