Bellewaerde

Primeur voor pretpark Bellewaerde: dubbele racer-rodelachtbaan

12-09-2016, 11.04 uur | Reacties

Het Belgische pretpark Bellewaerde heeft een primeur te pakken. Volgend jaar opent de eerste 'duelling alpine coaster' van Europa: een dubbele rodelachtbaan waarin passagiers tegen elkaar kunnen strijden. Het gaat om een investering van 4 miljoen euro.

Dat maakt Bellewaerde vandaag bekend. De attractie, bestaand uit twee rodelbanen met achtbaanrails naast elkaar, wordt gebouwd op een niet-natuurlijke helling. Ook dat zou een Europese primeur zijn. Bezoekers maken eerst een tocht over een wandelbrug naar een 25 meter hoge toren, tussen de boomtoppen.


ZIE OOK: Plan voor speciale rodelachtbaan in Belgisch pretpark Bellewaerde

De ride wordt geleverd door de firma Wiegand. Bezoekers nemen plaats in losse bakjes voor twee personen. Met behulp van een hendel naast de karretjes bepalen inzittenden zelf de maximumsnelheid. De vergunning is al verleend.

"Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons, in een natuurlijke omgeving", vertelt directeur Stefaan Lemey. Hij denkt dat de toevoeging vooral families zal aanspreken. Dit najaar starten de werkzaamheden. De opening staat gepland voor het voorjaar van 2017.

ZIE OOK: Hoogste punt van spectaculaire rodelachtbaan komt in zicht

Reacties