Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Primeur voor pretpark Bellewaerde: dubbele racer-rodelachtbaan

12-09-2016, 11.04 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde heeft een primeur te pakken. Volgend jaar opent de eerste 'duelling alpine coaster' van Europa: een dubbele rodelachtbaan waarin passagiers tegen elkaar kunnen strijden. Het gaat om een investering van 4 miljoen euro.

Dat maakt Bellewaerde vandaag bekend. De attractie, bestaand uit twee rodelbanen met achtbaanrails naast elkaar, wordt gebouwd op een niet-natuurlijke helling. Ook dat zou een Europese primeur zijn. Bezoekers maken eerst een tocht over een wandelbrug naar een 25 meter hoge toren, tussen de boomtoppen.

De ride wordt geleverd door de firma Wiegand. Bezoekers nemen plaats in losse bakjes voor twee personen. Met behulp van een hendel naast de karretjes bepalen inzittenden zelf de maximumsnelheid. De vergunning is al verleend.

"Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons, in een natuurlijke omgeving", vertelt directeur Stefaan Lemey. Hij denkt dat de toevoeging vooral families zal aanspreken. Dit najaar starten de werkzaamheden. De opening staat gepland voor het voorjaar van 2017.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be