Mini Efteling

Efteling-fans gaan beroemd Anton Pieckplein nabouwen

29-08-2016, 22:40 uur | Reacties

Het bekende Anton Pieckplein in de Efteling krijgt een broertje. Creatieve Efteling-fans hebben plannen om de oudhollandse taferelen op ware grootte na te bouwen. Het mini-Pieckplein komt in de Brabantse Mini Efteling te liggen, naar verluidt het kleinste pretpark ter wereld.

Op het plein staan straks vier Pieckse huisjes, met een Holle Bolle Gijs, een bescheiden draaimolen, een verkooppuntje en een overdekt terras. De bouwwerkzaamheden zijn al begonnen, vertelt Arjan van Heemskerk van de Mini Efteling aan Looopings. "We hopen dit medio 2017 te kunnen openen."


ZIE OOK: Kleinste attractiepark ter wereld: Mini Efteling opent nieuwe sprookjestuin

In de Mini Efteling, gelegen in Nieuwkuijk, hebben hobbyisten verschillende Efteling-attracties in het klein nagebouwd. Op een zolder staan miniatuurreplica's van onder meer Carnaval Festival en het Spookslot. In de achtertuin hebben onder andere Ezeltje Strek Je, de Rode Schoentjes en Kleine Boodschap een plek gekregen.

Bijzonder is dat het Anton Pieckplein in de Efteling ontworpen werd door Michel den Dulk. Hij begon zijn carrière als vrijwilliger bij de Mini Efteling. Na enkele jaren bij de Efteling en Europa-Park (Duitsland) werkt hij nu als ontwerper bij Walt Disney Imagineering in Amerika.

ZIE OOK: Groots jubileum voor kleinste pretpark: achter de schermen van miniatuurversie Efteling

Reacties