Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Duisburg

Nederlandse activisten verstoren dolfijnenshow in Duitsland

22-08-2016, 15.40 uur

Dierenactivisten uit Nederland en Spanje hebben een dolfijnenshow in een Duitse dierentuin verstoord. Vijf actievoerders sprongen tijdens de voorstelling in het water met protestborden en pamfletten. Dat gebeurde zondagmiddag in Zoo Duisburg.

Volgens de demonstranten is het houden van dolfijnen in gevangenschap dierenmishandeling. Ze willen dat alle dolfinaria zo snel mogelijk worden gesloten.

De politie heeft de drie vrouwen en twee mannen aangehouden voor huisvredebreuk. Op Facebook verschenen foto's van de actie. De actiegroep, die zich Vegan Strike Group noemt, haalde eerder dezelfde stunt uit in dolfinaria in Madrid, Valencia en Brugge.

De dierentuin is boos over de "roekeloze actie" van de activisten. "In principe tolereren we elke legale demonstratie, maar door in het bassin te springen worden de dolfijnen onnodig in gevaar gebracht", laat de directie weten. "Dat is zorgwekkend en onbegrijpelijk."Meer Zoo Duisburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be