Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Hond sterft in auto op parkeerplaats bij dierenpark Wildlands

22-08-2016, 09.10 uur

Op een parkeerplaats bij dierenpark Wildlands in Emmen is afgelopen weekend een hond overleden. Een Duits gezin had de viervoeter achtergelaten in een snikhete auto. Het dier stierf door oververhitting.

Medewerkers van de Dierenambulance hebben nog geprobeerd om de hond, een kruising tussen een Stafford en een bullterriër, te redden. "We werden gebeld en zijn meteen met toeters en bellen naar Wildlands vertrokken", zegt Bjorn de Leeuw. "Maar de dierenarts moest helaas constateren dat het dier dood was."

De eigenaren komen uit Frankfurt. Zij beweren dat de hond een uur in de auto heeft gezeten. De Leeuw: "Dat moet langer zijn geweest." Het was zaterdagmiddag 24 graden in Emmen. "In de auto loopt het dan al snel op tot 49 graden."

De Dierenambulance heeft de politie ingeschakeld. Er is proces-verbaal opgemaakt. "De hond is op een vreselijke manier overleden. Dit is gewoon dierenmishandeling. We konden zien dat het dier zijn tong had doorgebeten omdat hij zo veel dorst had."

Het meenemen van honden is in Wildlands niet toegestaan. "Vanwege mogelijk overbrengen van infecties en het eventueel veroorzaken van schrikreacties bij onze dieren", staat in het parkreglement.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be