Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli World

Twaalf gewonden bij ongeluk met vrijevaltoren

20-08-2016, 00.07 uur

Twaalf pretparkbezoekers zijn afgelopen week gewond geraakt bij een ongeluk met een vrijevaltoren. Dat gebeurde in het Spaanse attractiepark Tivoli World. Vijf inzittenden moesten met nekklachten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De zestig meter hoge toren Torre de Caída Libre zou tijdens de vrije val een te hoge snelheid hebben behaald. Uiteindelijk kwam het bakje met een harde klap tot stilstand. Sommige passagiers hadden ook last van paniekaanvallen.

"Alles gebeurde in een sneltreinvaart", vertelt een ooggetuige aan een Spaanse krant. "Ineens hoorden we geschreeuw en zagen we mensen huilen."

Het Zuid-Spaanse pretpark is in samenwerking met de politie een onderzoek gestart naar de oorzaak van het incident. De attractie is voorlopig gesloten.

Meer Tivoli World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be