Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disney wil voeten van bezoekers kunnen volgen

08-08-2016, 23.58 uur

Gaat Disneyland Paris binnenkort de voeten van bezoekers in de gaten houden? Disney heeft een nieuwe techniek bedacht om pretparkbezoekers te volgen tijdens hun dagje uit. Daarvoor is een nieuw patent ingediend.

Een robot met sensoren en camera's kan de schoenen van bezoekers bij binnenkomst fotograferen. Die beelden worden vervolgens gekoppeld aan persoonlijke gegevens van gasten, zoals hun naam, leeftijd en woonplaats. Op andere plekken in het park kan dezelfde gast op basis van zijn of haar schoenen opnieuw geïdentificeerd worden.

Disney kan die informatie gebruiken om ontmoetingen met Disney-figuren persoonlijker te maken. Acteurs weten dan in één oogopslag de namen van aanwezige personen. De methode helpt Disney ook om bezoekersstromen in kaart te brengen.

"Deze nieuwe volgmethode is minder beklemmend dan bijvoorbeeld oogscans of vingerafdrukken", staat in de patentaanvraag. "Sommige gasten voelen zich er niet prettig bij om dergelijke biometrische gegevens te overhandigen aan een derde partij."

In het Amerikaanse Walt Disney World kunnen bezoekers al gevolgd worden met behulp van de zogeheten MagicBands. De interactieve armbanden functioneren tegelijkertijd als entreebewijs, FastPass, creditcard en fotopas. Er zijn vooralsnog geen plannen om MagicBands ook in Disneyland Paris te introduceren.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be