Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Staking in Disneyland Paris: schoonmakers leggen het werk neer

08-08-2016, 12.19 uurBeeld: Cliff van Iseghem

Er wordt vandaag gestaakt in Disneyland Paris. Een groep personeelsleden heeft het werk vanochtend onverwachts neergelegd. Dat gebeurde rond 9.30 uur, net voor de opening van het park. Het gaat om werknemers van het externe schoonmaakbedrijf Onet.

De schoonmakers protesteren bij de ingang van het Disneyland Park, voor het station van de Disneyland Railroad. Ze eisen meer geld en meer respect. Ook willen ze dezelfde bijkomende voordelen als medewerkers die in dienst zijn bij Disney zelf.

Door de staking was het vanochtend een grote bende bij de entree. Volgens ooggetuigen zijn enkele prullenbakken beschadigd geraakt. Entertainment dat normaal gesproken te vinden is bij de ingang, werd verplaatst naar het plein bij het kasteel van Doornroosje.

Stakingen komen in Disneyland Paris regelmatig voor. Vorig jaar gebeurde het minstens drie keer. Een paar maanden geleden weigerde het personeel van de McDonald's in het pretparkresort aan het werk te gaan.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be