Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Brutale stokstaartjes in Burgers' Zoo breiden hun verblijf zelf uit

05-08-2016, 20.40 uur

Stokstaartjes in Burgers' Zoo zijn een stuk slimmer dan gedacht. De beesten blijken hun eigen verblijf in de Arnhemse dierentuin stiekem uitgebreid te hebben. Dat deden ze door een gigantisch holenstelsel te graven op een plek waar dat eigenlijk niet mocht.

Het verblijf van de stokstaartjes is onder de grond voorzien van gaas, om te voorkomen dat de dieren ontsnappen. De gewiekste gravers ontdekten echter een zwakke plek in de constructie. Hun holenstelsel reikt nu tot onder de tunnels van het nabijgelegen themagebied Burgers' Desert.

Als noodoplossing is er een tijdelijk hekwerk neergezet. Het oude gaas stamt uit 1993. Komend najaar gaat Burgers' Zoo op zoek naar een definitieve oplossing.

Stokstaartjes leven in een hechte groep. Ze graven een gezamenlijk holenstelsel met diverse kamers en meerdere in- en uitgangen. Elke kamer heeft zijn eigen functie.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be