Ouwehands Dierenpark Rhenen

Nieuw pandaverblijf Ouwehands Dierenpark bereikt hoogste punt

03-08-2016, 16:16 uur | Reacties

Ouwehands Dierenpark in Rhenen werkt langzaam maar zeker toe naar de komst van twee reuzenpanda's. Gisteren werd het hoogste punt van het nieuwe pandaverblijf 'Pandasia' bereikt.

Dat vierde men stipt om 10.08 uur met een speciale ceremonie. Volgens Chinezen staat het getal tien voor perfectie en is acht een geluksgetal. Het nieuwe verblijf is zeventien meter hoog.


ZIE OOK: Uniek: reuzenpanda geboren in Belgisch dierenpark

Omdat de leefruimte van de panda's moet voldoen aan specifieke eisen, doet de dierentuin een beroep op experts uit China. Vakmensen voorzien de dakconstructie momenteel van traditionele Chinese thematisering. Ook verschijnen er twee Chinese poorten.

Ouwehands mag de panda's lenen van de Chinese overheid. Het gaat om een bedreigde diersoort. In het wild leven nog ongeveer 1850 exemplaren. Reuzenpanda's waren slechts één keer eerder te bewonderen in Nederland: Safaripark Beekse Bergen had in 1987 de primeur. België heeft reuzenpanda's sinds 2014.

Het is niet duidelijk wanneer de dieren in Rhenen arriveren. Als het verblijf af is, volgt eerst een inspectie door Chinese instanties. Eigenlijk was het de bedoeling dat de panda's al in september verwelkomd zouden worden.ZIE OOK: Buurtbewoner wil stokje steken voor panda's in Ouwehands Dierenpark

Reacties