Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Nieuw pandaverblijf Ouwehands Dierenpark bereikt hoogste punt

03-08-2016, 16.16 uur

Ouwehands Dierenpark in Rhenen werkt langzaam maar zeker toe naar de komst van twee reuzenpanda's. Gisteren werd het hoogste punt van het nieuwe pandaverblijf 'Pandasia' bereikt.

Dat vierde men stipt om 10.08 uur met een speciale ceremonie. Volgens Chinezen staat het getal tien voor perfectie en is acht een geluksgetal. Het nieuwe verblijf is zeventien meter hoog.

Omdat de leefruimte van de panda's moet voldoen aan specifieke eisen, doet de dierentuin een beroep op experts uit China. Vakmensen voorzien de dakconstructie momenteel van traditionele Chinese thematisering. Ook verschijnen er twee Chinese poorten.

Ouwehands mag de panda's lenen van de Chinese overheid. Het gaat om een bedreigde diersoort. In het wild leven nog ongeveer 1850 exemplaren. Reuzenpanda's waren slechts één keer eerder te bewonderen in Nederland: Safaripark Beekse Bergen had in 1987 de primeur. België heeft reuzenpanda's sinds 2014.

Het is niet duidelijk wanneer de dieren in Rhenen arriveren. Als het verblijf af is, volgt eerst een inspectie door Chinese instanties. Eigenlijk was het de bedoeling dat de panda's al in september verwelkomd zouden worden.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be