Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Nostalgische glijbaan op Tilburgse kermis niet meer open: risico op ongelukken te groot

31-07-2016, 19.24 uur

De klassieke kinderglijbaan op de Tilburgse kermis blijft dicht. Het risico op ongevallen is te groot. Al op de eerste openingsdag moest de attractie gesloten worden toen bleek dat acht kinderen schaaf- en brandwonden hadden opgelopen tijdens het glijden.

Een grasmat aan het einde van de spiraalvormige baan bleek de boosdoener te zijn. "De glijbaan is daarna nog heel even open geweest, maar al snel is besloten dat de attractie dicht moest blijven", vertelt een woordvoerster van de gemeente aan Looopings. De rest van de kermis was de nostalgische trekpleister niet toegankelijk. "Veiligheid staat voorop."

Of de eigenaar van de zogeheten Helter Skelter gecompenseerd wordt door de gemeente, is nog niet duidelijk. "Over eventuele schadeclaims valt nu nog niets te zeggen. Daar moet nog over gesproken worden."

De gemeente Tilburg is tevreden over het verloop van de tien dagen durende kermis. Het was naar schatting drukker dan vorig jaar, maar precieze bezoekersaantallen worden niet bekendgemaakt. "We willen ons focussen op de kwaliteit in plaats van de kwantiteit", aldus de voorlichtster.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be