Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe Efteling-attractie Symbolica krijgt aparte voorshow

31-07-2016, 21.51 uur

Wie volgend jaar in de nieuwe Efteling-attractie Symbolica gaat, stapt niet meteen in een karretje. De miljoenenaanwinst krijgt een speciale voorshow waarin het verhaal achter de attractie wordt uitgelegd. Dat vertellen ingewijden aan Looopings.

In de aparte ruimte worden bezoekers welkom geheten in het Paleis der Fantasie van koning Pardulfus. Efteling-mascotte Pardoes bereidt de gasten voor op hun ontdekkingsreis. Uiteindelijk betreden de aanwezigen het instapgedeelte via een geheime doorgang.

Het is de bedoeling dat de voorshow meertalig wordt. Op die manier wil de Efteling de show begrijpelijk maken voor buitenlandse bezoekers. Symbolica is straks de vijfde Efteling-attractie met een voorshow, na het Spookslot (1978), Villa Volta (1996), PandaDroom (2002) en Baron 1898 (2015).

Symbolica - een investering van 35 miljoen euro - gaat open in het zomerseizoen van 2017. Aan het project werken verschillende Efteling-ontwerpers mee.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be