Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Terreurdreiging: welke maatregelen neemt de Tilburgse kermis?

22-07-2016, 17.48 uur | Reacties

Vanavond barst de 449e editie van de Tilburgse kermis los. Op de grootste kermis van de Benelux worden in tien dagen bijna 1,5 miljoen bezoekers verwacht. Of er extra maatregelen zijn genomen om terroristische aanslagen tegen te gaan, wil de organisatie niet kwijt.

"Elk jaar bereiden we de kermis minutieus voor en de veiligheid is daar een onderdeel van", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Meer gaan wij er niet over zeggen." Er worden dit jaar wel meer bezoekers verwacht dan tijdens voorgaande edities.

Op de kermis in Brussel, die ook deze maand plaatsvindt, zijn vanwege de recente aanslagen in Europa wel extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo is er meer politie op de been en werden er grote betonnen obstakels geplaatst die voertuigen moeten tegenhouden. Aan bezoekers wordt gevraagd om tassen thuis te laten.

De Tilburgse kermis bestaat uit zo'n 230 attracties en kramen verspreid over drie kilometer. Dit jaar is de looproute van de kermis aangepast. Voor het eerst staan er ook attracties in de Spoorzone, waardoor bezoekers een rondje kunnen maken om het station heen. Ook nieuw is een lichtshow met videoprojecties.

Meer kermis
Reacties