Efteling

Gesprek tussen Efteling en actiegroep tegen racisme gaat door

19-07-2016, 12:36 uur | Reacties

Het gesprek tussen de Efteling en de actiegroep Stop Oppressive Stereotypes gaat toch door. Lang bleef het onduidelijk of de antiracismeclub wel zou ingaan op de uitnodiging van het attractiepark om te komen praten. Inmiddels staat er een afspraak gepland.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Efteling aan nrc.next. Een exacte datum wordt niet bekendgemaakt. "Maar ergens deze zomer."


ZIE OOK: Efteling wil in gesprek met actiegroep na klachten over racistische attracties

Communicatie tussen de Efteling en de provocerende actievoerders verliep moeizaam. De klagers maken gebruik van een anoniem e-mailadres. Bovendien kwamen ze in eerste instantie met allerlei eisen. Zo willen ze dat het gesprek integraal gefilmd kan worden door een "onafhankelijke journalist" die door hen is aangewezen.

In een chaotisch filmpje waren de groepsleden alleen te zien met dierenmaskers op. Met een vervormde stem zei één van hen: "Sprookjes bestaan niet, racisme wel."

Stop Oppressive Stereotypes is boos over "racistische stereotyperingen" in de Efteling, bij de attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. De Facebook-pagina van de groep is meermaals offline gehaald. Op dit moment heeft de club slechts 180 likes.

ZIE OOK: Actiegroep reageert op uitnodiging Efteling: 'We gaan niet onderhandelen'

Reacties