Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZooParc Overloon

Oeps: Brabantse dierentuin is brutale ringstaartmaki kwijt

07-07-2016, 14.47 uur

Ergens in Brabant loopt een verdwaalde ringstaartmaki rond. Het dier wist te ontsnappen uit ZooParc Overloon en is nu de buurt aan het verkennen. Omwonenden worden gevraagd om het Brabantse dierenpark te waarschuwen als ze de ringstaartmaki 'Ernie' tegenkomen.

Het beest verhuisde onlangs van dierentuin Dierenrijk in Nuenen naar Overloon. Het was de bedoeling dat hij zou wennen aan zijn nieuwe onderkomen, maar daar had Ernie kennelijk geen zin in. "Op onverklaarbare wijze is Ernie uit het expeditiegebied ontsnapt", schrijft het park.

Buurtbewoners hoeven zich geen zorgen te maken: een ringstaartmaki is een vriendelijke diersoort. De brutale aapachtige is te herkennen aan zijn zwart-wit geringde staart. Wie hem spot, kan bellen met 0478-640046.

Meer ZooParc Overloon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be