Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Bedenker RollerCoaster Tycoon: 'Nieuwe achtbaan Phantasialand is ongelofelijk'

29-06-2016, 23.37 uur

De grote man achter pretparkgame RollerCoaster Tycoon is fan van de nieuwe lanceerachtbaan Taron in Phantasialand. Chris Sawyer (48) stond eind jaren negentig aan de wieg van de wereldberoemde spellenreeks. Hij heeft alleen maar lovende woorden voor de aanwinst in het Duitse pretpark.

"Het ziet er ongelofelijk goed uit", vertelde Sawyer tijdens de openingsceremonie, die vanavond werd uitgezonden op YouTube. "Ik vind de decoraties, de details, de kronkelende rails en de geluiden fantastisch. Het voelt alsof je bent ingesloten door het themagebied."

Ook over het ritverloop van de launched coaster Taron is de spellenmaker tevreden. "Het is een lange rit, het gaat maar door. Als je denkt dat je er bijna bent, komt de tweede lancering. Fantastisch."

Sawyer deed in Phantasialand meteen inspiratie op voor toekomstige RollerCoaster Tycoon-delen. "Elke keer als ik voor het eerst een ritje maak in een achtbaan, denk ik aan wat ik zou kunnen veranderen aan mijn games." De Tycoon-grondlegger kan naar eigen zeggen niet wachten om Taron na te bouwen in de computer. "De baan vliegt vlak langs allerlei objecten, dat is prachtig."

Momenteel werkt Chris Sawyer aan een mobiele versie van zijn succesnummer RollerCoaster Tycoon 2. Hij is niet betrokken bij het nieuwe spel RollerCoaster Tycoon World.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be