Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
M&D's

Twee gewonden in kritieke toestand na achtbaanongeluk Schotland

27-06-2016, 14:32 uur | Reacties

Na het dramatische achtbaanongeluk in het Schotse pretpark M&D's liggen nog twee kinderen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Gisteren raakten negen mensen gewond toen de karretjes van een hangende achtbaan ontspoorden. Het attractiepark blijft tot nader order gesloten.

Een 11-jarige jongen heeft verschillende operaties ondergaan om te voorkomen dat zijn arm en hand geamputeerd moeten worden. Een jongen van 12 kampt met ernstig buik- en beenletsel. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de crash.

ZIE OOK: Achtbaan ontspoord in Schots pretpark, negen gewonden

Het ongeval gebeurde zondagmiddag bij de rollercoaster Tsunami, gebouwd door het Italiaanse Pinfari. De baan, geopend in 2004, stond eerder op kermissen in onder meer Frankrijk en Spanje. Op de website van M&D's is alle informatie over de attractie weggehaald.

"Als een familiebedrijf zijn we zeer betrokken bij de slachtoffers en hun families", staat in een verklaring van de directie. "We hopen dat iedereen volledig herstelt." Ooggetuigen beschrijven het incident als "een scène uit een hororrfilm".

Veiligheidsinstantie HSE deed de afgelopen jaren vier keer onderzoek naar een mogelijk onveilige situatie in het park. Er werden geen juridische stappen genomen.ZIE OOK: Pechvogels zitten acht uur vast in achtbaan

Reacties
Bijdrage