Phantasialand

Wow: Phantasialand deelt indrukwekkende fotoserie van nieuwe achtbanen

27-06-2016, 08.58 uur | Reacties

De spanning stijgt. Deze week opent Phantasialand een gloednieuw themagebied met twee spectaculaire achtbanen. Over een paar dagen zijn lanceerachtbaan Taron en boomerang coaster Raik eindelijk operationeel. Als opwarmertje deelt het Duitse pretpark alvast een imponerende fotoserie van de nieuwigheden.

Taron is 's werelds snelste multi-launch coaster. Raik wordt aangeprezen als de langste en de snelste family boomerang coaster van de wereld. Beide rides liggen in het nieuwe themagedeelte Klugheim, onderdeel van de zone Mystery. Bezoekers wanen zich in een raadselachtig dorpje omringd door rotsen. Er komt ook een restaurantje met de naam Rutmor's Taverne.


ZIE OOK: Openingsdatum nieuwe achtbanen Phantasialand eindelijk bekend

Het is voor het eerst dat Phantasialand zo veel gedetailleerde beelden van de attracties laat zien. Klugheim werd ontworpen door de Belg Eric Daman, die eerder spinning coasters Winja's Fear & Force, achtbaan Black Mamba, topspin Talocan, 3D-darkride Maus au Chocolat en waterbaan Chiapas voor zijn rekening nam. De Duitse firma IMAscore verzorgt de soundtrack.

Aanstaande woensdagavond is er een openingsceremonie voor genodigden. Vanaf 19.00 uur zendt Phantasialand een livestream uit.ZIE OOK: Dubbele lancering: nieuwe achtbaan Phantasialand bereikt maximumsnelheid

Reacties